De Vlaamse Ardennen rond Louise-Marie 17/10/2021

Vandaag stapten we een zelfgemaakte 24km lange wandeling vanuit Louise-Marie. Louise-Marie is een dorp midden in de Vlaamse Ardennen, gelegen op de Noordflank van het Muziekbos op de grens van Maarkedal en Ronse. We wilden vanuit Louise-Marie met deze wandeling een mooi stukje Vlaamse Ardennen ontdekken.

We parkeerden onze wagen op de parking bij de kerk. Met een stapwegel rechttegenover de kerk verlieten we het stille dorp. Een mooie aaneenschakeling van natuurpaden bracht ons op de kasseien van de Donderij. Van hieruit pikten we een prachtig stukje parcours op in de vallei van de Holbeek. Na een heerlijk natuurpad langs het beekje volgde een weidedoorsteek. Die bracht ons bij een klein tunneltje onder de spoorweg. Aan de andere zijde van de spoorweg beklommen we via natuurpaden de Spichtenberg. Boven stapten we naar de grote weg die we dwarsten. We daalden via een natuurpad en zagen Ronse in het dal liggen. We piepten even tussen de bebouwing voor we opnieuw via een tunneltje onder de spoorweg doorstapten. We klommen het Muziebos in. Boven daalden we via een mooi pad tussen touwen tot in de vallei van de Molenbeek. We stapten verhard tot bij de IJsmolenhoeve waar we na een goeie 10km genoten van een koffie op het terras.

Na onze koffie nam een mooi natuurpad ons mee. Het leidde ons heerlijk het Sint-Pietersbos in. We daalden door het bos tot bij een mooi plankenpad. Klommen vervolgens lichtjes en stapten lansg een groeve tot op het gehucht Koekamer. Van hieruit maakten we een lusje die opnieuw eerst richting Sint-Pietersbos trok. Uiteindelijk dwarsten we op de grens met Ellezelles opnieuw de verharde weg en stapten mooi tot bij de de Annovenkapel. We pauzeerden er even en en namen ook een kijkje bij de kapel. De grote bakstenen kapel en de zeven kleine kapelletjes werden op initiatief van Francis Verschelden in neo-gotische stijl in 1901 gebouwd.

Na onze pauze trokken we verder en stapten we heerlijk tot bij de rand van het bos Ter Rijst. Hier zetten we de terugtocht in. We klommen onverhard naar de top van Berg Ten Houtte. Hier doken we het Bos Ter Eeecken in. Na een mooie verkenning dwarsten we opnieuw de grote weg. Een mooi natuurpad bracht ons langs het Sint-Pietersbos via het gehucht Boekzitting terug naar Louise-Marie na een prachtige wandeling.

Met dit pad verlieten we Louise-Marie
Prachtig pad langs de Holbeek
Met dit poortje stapten we een weide in
Mooi tunneltje onder de spoorweg
Op weg naar de top van de Spichtenberg
Dalen richting Ronse
Hier klommen we het Muziekbos in
Prachtig zicht tijdens de beklimming van het Muziekbos
Boven in het Muziekbos
We zetten de afdaling in
Beneden namen we een koffiepauze op het terras van de Ijsmolenhoeve
Na onze pauze terug op pad richting het Sint-Pietersbos
Mooie passage in het Sint-Pietersbos
We verlieten het Sint-Pietersbos en stapten langs een groeve naar het gehucht Koekamer
de Annovenkapel
We bereikten Bos Ter Eecken
Na Bos Ter Eecken dwarsten we de grote weg en bracht dit pad ons terug naar Louise-Marie

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het prachtige 24km lange parcours door de Vlaamse Ardennen vanuit Louise-Marie

2 gedachten over “De Vlaamse Ardennen rond Louise-Marie 17/10/2021

Plaats een reactie