Arnemuiden (NL) – Veere (NL) – Middelburg (NL) – Arnemuiden (NL) 14/11/2021

Vandaag waren we op stap op het voormalige eiland Walcheren in de Nederlandse provincië Zeeland. We maakten een zeer mooie 29km lange wandeling vanuit Arnemuiden die ons naar het mooie Veere bracht en verder naar het historische Middelburg en terug naar Arnemuiden.

Iets na 8 uur parkeerde ik mijn wagen in het o zo rustige Arnemuiden. We dwarsten direct de spoorweg en trokken de velden in. Snel dienden we het eerste wandelpoortje (het zou zeker het laatste niet worden) te overwinnen. De eerste doorsteek boven op de onverharde dijk was een feit. We verlieten die opnieuw met een opstapje en dwarsten een kruispunt. Na het kruispunt doken we via een opstapje de volgende natuurzone in. Op de pijltjes was aangeduid “moeilijke doorgang”. Toch waagden we het er op. Het was een prachtig pad langs het water en tussen de wilgen. We ploeterden door het gras. Twee hertjes kwamen ons verrassen voor we opnieuw naar de volgende dijk klommen. Hoog bovenop deze dijk (met de nodige opstapjes) bereikten we vakantiepark het Zilveren Schor. Een prachtig bospad leidde ons tot bij het Veerse Meer. Drassige graspaden langs het meer namen ons mee. De nodige opstapjes brachten ons in een weide. We waren wat op zoek naar het opstapje om de weide te verlaten toen 3 runderen ons pad kruisten. Met het nodige respect lieten we ze passeren voor we via een wandelpoortje de weide verlieten. Een fietspad langs het Veerse Meer bracht ons in Veere. Op de Markt namen we een koffie pauze.

Na onze koffiepauze verkenden we het mooie stadje met een prachtig stadhuis en een schitterende Campveerse toren en typische Nederlandse huisjes. Over de kaai lansg de jachthaven verleiten we het gezellige stadje. We trokken, over de vestingen (’t Bastion), met heeerlijke wandelpaden naar de molen “De Koe”. Een handbediend veeerpontje stuurde ons definitef uit Veere. We stapten tot bij de rivier de Veerse Watergang. Een modderig pad langs het riviertje nam ons heerlijk kilometers lang mee tussen de rietkragen en over prachtige brugjes. We verlieten uiteindelijk de Veerse Watergang op het gehucht Schellach. Een verhard tussenstuk stuurde ons naar het Veers Jaagpad langs het Kanaal door Walcheren. Dit mooi natuurpad leidde ons de stad Middelburg in. Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Langs de Dam en het Damplein kwamen we bij de Onze Lieve Vrouw abdij (stamt uit het jaar 1100) en de abdijtoren de Lange Jan die we reeds van ver zagen. We trokken via enkele poorten door de abdij en stapten vervolgens naar de Grote Markt. Het schitterend laatgotisch stadhuis springt hier direct in het oog. Maar ook de vele terrassen trokken onze aandacht….Tijd om na een goeie 20km de honger te stillen en de dorst te laven.

Na deze pauze stapten we geleidelijk uit Middelburg. We trokken via de omgeving van het station weg. Een gevarieerd parcours met natuur- en fietspaden stuurde ons naar de rand van Nieuw- en Sint-Joosland. Hier trokken we weer een natuurpad op een dijk op…namelijk langs het kanaal Zijtak naar Nieuwland. Over deze dijk stapten we heerlijk terug naar Arnemuiden. Met een doorsteek van de rand van Arnemuiden sloten we deze zeer mooie wandeling af met niet alleen prachtige natuurpaden maar ook met een heerlijk stukje nostalgie door de vele historische gebouwen in Veere en Middelburg.

Over de kaai langs de Jachthaven van Veere
Zicht op Molen de Koe
Met dit handbediend veerpontje verlieten we definitief Veere
Hier bereikten we de Veerse Watergang
Langs het kanaal kwamen we steeds dichter bij Middelburg….de abdijtoren Lange Jan domineert
Op pad richting Arnemuiden

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het zeer mooie 29km lange parcours over het voormalig eiland Walcheren vanuit Arnemuiden die naar Veere en Middelbrug trok

6 gedachten over “Arnemuiden (NL) – Veere (NL) – Middelburg (NL) – Arnemuiden (NL) 14/11/2021

Plaats een reactie