Treinstapper….van het Station van Kiewit naar het Station van Genk 1/5/2022

We zijn enkele weken geleden gestart aan een zwerftocht door België vanuit Hemiksem. We stapten reeds vanuit Hemiksem via Boom naar Mechelen, Wespelaar-Tildonk, Aarschot, Zichem, Diest, Schulen en gisteren naar Kiewit. Vandaag pikten we daar de draad weer op voor deel 2 van ons Limburgs weekend. We wilden vandaag met een 26km lange tocht vanuit Kiewit het station van Genk bereiken.

Vanuit Genk spoorden we deze morgen naar Kiewit, waar we van start gingen voor onze 26km lange tocht. We rondden direct de Pukkelpopweide om in het Domein Keiwit te komen. Door een klappoortje en door een weide kwamen we in een meer parkachtig gedeelte van het domein. Langs een mooie waterpartij stapten we tot bij het Kasteel van Kiewit. Achter het kasteel namen we in taverne de Koe-Vert een koffiepauze na een goeie 3km.

Door de kinderboerderij trokken we naar het natuurgedeelte van het domein. Plankenpaden en brugjes stuurden ons naar een weidedoorsteek. Die mondde uit bij een serie vijvers in het oostelijk gedeelte van het park. Natuurpaden stuurden ons heerlijk tussen deze vijvers, met als laatste de Fietsen-door-het-Water-attraktie, ook te voet zeer de moeite waard. Na de passage door het water nam een mooi bospad ons mee en bracht ons bij het Arboretum van Bokrijk. We dwarsten de 550ha grote botanische tuin. Een bospad stuurde ons naar het naturreservaat het Wik. Via een brede verharde weg bereikten we de jeugdherberg de Roerdomp. We rondden deze en trokken over een mooi MTB-pad verder door de bosrijke omgeving. We klommen over zandpaden een bos in. We daalden heerlijk naar het natuurreservaat de Molenheide. Met heerlijk golvende zandpaden verkenden we dit mooi stukje natuur. We passeerden de gekende kuil uit de Cyclocross van Zandhoven. We maakten vervolgens een heerlijke lus door de Teut. Langs mooie vennen trokken we door deze natuurparel. Een heerlijk éénmanspad langs de Roosterbeek nam ons mee en bracht ons op het terras van de cafétaria van camping Holsteenbron waar we na 15km een tweede pauze namen.

Na onze pauze verlieten we de omgeving van de camping over mooie zandpaden. Bospaden namen het snel over en die brachten ons naar de zanderige omgeving van Schemmersberg. Een schitterend stukje parcours stuurde ons over de berg naar Winterslag. De doortocht van de 4de, 3de en 1ste Cité Winterslag was boeiend met diverse trage wegen, veel groen en diverse tuinwijkstijlen van 1912 tot nu. Achter de kerk van Winterslag trokken we het Kriekelbos in. Onze zwerftocht door dit bos mondde uit bij een mooi pad langs de Steimerbeek. Dit pad bracht ons bij de drukke Westerring die we overwonnen met een mooie fiets- en wandelbrug. Ook na deze passage over de Westerring bleven we natuurpaden verkennen. Door een golvend bos kwamen we met een zandpad uit aan de achterzijde van het station van Genk. Met de trappen onder het station stapten we naar de voorzijde, waar we onze wagen oppikten na een ronduit prachtige tocht.

Bedankt aan http://www.schampavie.be voor de inspiratie…

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/van-het-station-van-kiewit-naar-het-station-van-genk-101589655

De startplaats van vandaag = het treinstation van Kiewit
Langs de Pukkelpopweide
Ingang het natuurdomein Kiewit
Parkgedeelte van het domein Kiewit
het kasteel van Kiewit
Koffiepauze na 3km in de taverne Koe-Vert in domein Kieiwit
Mooie plankenpaden
Ingang van een weidedoorsteek in Domein Kiewit
Het oostelijk gedeelte van domein Kiewit…..Heerlijk tussen veel waterpartijen op stap
de gekende passage Fietsen-door-het-Water….voor ons te voet
Mooi pad na Fietsen-door-het-Water
Arboretum van Bokrijk
Mooie bospassage op weg naar het Wik na het arboretum van Bokrijk
het Wik
Mooi zandpassage
de golvende paden door Molenheide
de kuil van de Cyclocross van Zandhoven
Plankenpaden op weg naar de Teut
de Teut
Ven aan de Teut
Mooi pad langs de Roosterbeek
Pauze na 15km in camping Holsteenbron
Terug op pad over mooie zandpaden
Bospaden namen het over
Beklimming van de Schemmersberg
Zanderige passage op de Schemmersberg
Centrum Winterslag
Achter de kerk van Winterslag het Kriekelbos in
Kriekelbos
Mooi pad langs de Stiemerbeek
Met deze fiets- en wandelbrug over de Westerring in Genk
Met natuurpaden tot aan de achterzijde van het station
het station van Genk (achterzijde)
Voorzijde van het station…zicht op Genk
Het prachtige 26km lange parcours tussen het station van Kiewit en het station van Genk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s