Marche de l’Entité Tubize 3/9/2022

Vandaag waren we op stap in Waals-Brabant. We waren op bezoek bij “Les Roses Noires”. Die organiseerden hun Marche de l’Entité vanuit Tubize. Het zou een zeer mooie 30km lange tocht worden.

Rond 8 uur bereikten we de startzaal in het centrum van Tubize. Gelukkig was er bij de startzaal, die zich niet ver van het station bevond, een ruime parking. Na de adminstratieve verplichtingen trokken we ons op gang. We stapten direct onder de spoorweg door. We stapten even door enkele straten voor een mooi pad, tussen nieuwe appartementen en de Ancienne Forges de Clabecq, ons mee nam. We daalden de vallei van de Senette in en kregen een kort mooi stukje natuur die ons afzette aan de boorden van het Kanaal Charleroi-Brussel. We dwarsten dit kanaal en vonden een snel een mooi natuurpad. Dat klom heerlijk langs le Bois d’Oisquercq. Boven vonden we een prachtige aaneenschakeling van stapwegels die ons naar de Ecluse d’Ittre in de buurt van de Port de Plaisance d’Ittre. We dwarsten hier opnieuw het kanaal en vonden in de lokalen van de Marine Kadetten de eerste controle na 7km.

Van hieruit dienden we 2 lussen te stappen. De eerste lus stuurde ons over een heerlijk natuurpad langs een mooie waterpartij weg. Na de splitsing dwarsten we opnieuw het kanaal. We klommen over natuurpaden naar heerlijke vergezichten. We daalden en klommen voortdurend en kwamen in het centrum van Ittre. Na een passage door het centrum klommen we heerlijk via de Sentier de Mambourg. Boven even langs een drukke weg voor we heerlijk daalden via het natuurpad Rue la Ferme du Sart. Beneden kwamen we opnieuw bij l’Ecluse d’Ittre die we opnieuw dwarsten om in de controle uit te komen na een goeie 15km. We troffen er zowaar mijn vroegere wandelmaat Rik van Les Sans sous Soucis. Tijd om even bij te praten en hem te feliciteren met voor zijn prestatie in Oostende-Houffalize.

Na de pauze begonnen we aan de tweede lus. Opnieuw over het heerlijk natuurpad langs de mooie waterpartij tot bij de splisting. Nu niet over het kanaal, maar even langs het kanaal. Na twee korte mooie natuurpassages stapten we met een verharde weg richting Virginal. We daalden verhard tot aan de rand van Virginal. We klommen via enkele stapwegels naar het centrum van Virginal. We stapten door de rand van het centrum van Virginal voor we via een prachtig natuurpad Virginal verlieten. Na het dwarsen van een drukke weg bracht een rustige dalende verharde weg ons terug naar de controle na 23km . Veel bekend volk in de controle….

Nu verlieten we, na onze pauze, defintief de controle bij de Marine Kadetten. Een zeer mooi natuurpad in de berm langs het kanaal Brussel-Charleroi bracht ons naar de vierde controle in Oisquercq na een goeie 25km.

We verlieten Oisquercq met een mooie stapwegel die lichtjes klom. Boven stuurde men ons heerlijk over een moie aaneenschakeling van natuurpaden (zelfs dwars door de maïs) naar de rand van Tubize. Door enkele centrumstraten bereikten we uiteindelijk terug de startzaal in het centrum van Tubize na een zeer mooie tocht in drukkend warm weer…en geen spoor van de aangekondigde regen.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/marche-de-lentite-tubize-112589132

….

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

De zeer mooie 30km lange tocht door Waals-Brabant vanuit Tubize

2 gedachten over “Marche de l’Entité Tubize 3/9/2022

  1. Was een hele mooie wandeling met een paar goede klimmetjes en kleine voetwegjes, ben daar vertrokken om iets na 7 uur. Ben daar ook meerdere bekenden die op jullie foto’s staan tegen gekomen.

    Like

Plaats een reactie