Kortrijk in ’t Groen 25/9/2022

Deze morgen genoten we eerst van de wereldtitel van Remco Evenepoel op TV voor we naar Kortrijk bolden. We wilden er deelnemen aan de wandeltocht, Kortrijk in’t Groen. Deze tocht werd georganiseerd door de wandelclub WSV Natuurtuin Gilbert Desloovere. We stapten 20km…het parcours van 16,7km + het parcours van 3km.

Vanuit de starztaal de Freinetschool De Baai op de wijk de Lange Munte trokken we ons iets na 9 uur op gang. Wandelpaden door een wijk stuurden ons op pad voor een gevarieerd parcours in de zuidrand van Kortrijk. Dit mondde uit in de controle na 3,2km in een lokaal van Natuurpunt aan de rand van het natuurgebied de Kleiputten.

Na de controle trokken we niet de Kleiputten in. Wandelpaden in de omgeving van Goed Ten Houtte brachten ons op de Grote weg tussen Kortrijk en Doornik. We volgden die even voor we via het wandelpad “de Liefdeweg” naar het kantoorgebouw van de Barco stapten. Van daaruit stapten we verhard naar de wijk Marionetten waar we na 7,6km een tweede maal konden rustten.

Na onze tweede pauze stapten we via een mooi wandelpad naar het Don Bosco College. Hier trokken we de natuurzone “Stadsgroen de Marionetten” in. Een heerlijke aaneenschakeling langs de Pontforthoeve en over een waterpartij liet ons klimmen naar “de Libel”. Na de passage onder dit uitkijkpunt door zwerfden we nog een hele tijd rond in de prachtige natuur rond dit uitkijkpunt. we trokken vervolgens door Hoeve Coucx. Fietspaden rond AZ Groeninge namen ons mee. Door het Kennedypark stapten we opnieuw naar de Grote weg tussen Doornik en Kortrijk. We dwarsten die om in de natuurzone de Kleiputten uit te komen. Met een mooie passage door deze natuurzone bereikten we opnieuw de controle in het lokaal van Natuurpunt na 15km.

Na onze derde pauze trokken we naar de Campus van de Universiteit van Kortrijk. We daalden naar het Pietje Patersapd. Met dit mooi natuurpad rondden we een mooie waterpartij. Met enkele mooie wandelpaden door de wijk de Lange Munte bereikten we na 17km terug de startzaal.

In een stevige regenbui trokken we ons vervolgens op gang voor het parcours van 3km. Dat trok naar het sportcomplex van de Lnage Munte. We rondsen de sportterreinen en stapten naar het waterbekken van de Lange Munte. We ronnden in een ware stortbui deze waterpartij en klommen terug naar de grote weg. Hier pikten we het Universiteitspad op om opnieuw in de wijk de Lange Munte uit te komen. Met wandelwegen door deze wijk bereikten we opnieuw de startzaal na een mooie wandeling.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/kortrijk-in-t-groen-114573339

de natuur rond de Libel

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het 20km lange parcours in de groene zuidrand van Kortrijk

Plaats een reactie