Door de Antwerpse Kempen van het Station van Geel naar het Station van Herentals 24/9/2022

Vandaag stapten we een prachtige 26km lange tocht door de Antwerpse Kempen vanuit het Station van Geel naar het Station van Herentals. Met deze tocht wilden we rustig hervatten na een wandel onderbreking van twee weekends door een coronabesmetting van Gina.

We kozen niet de traditionele treinstapper tussen Geel en Herentals over de streek GR van de Kempen als parcours. We haalden wederom onze inspiratie op http://www.schampavie.be. Het parcours voltrok zich meer zuidelijker dan de treinstapper over de Streek Gr van de Kempen.

Iets na 9 uur verlieten we de trein in het station van Geel en trokken ons op gang. Samen met de Streek GR van de Kempen verlieten we tussen de bebouwing Geel. Na 1km vonden we het eerste natuurpad dat ons geleidelijk verder weg stuurde. We stapten met een fietspad onder de Westelijke ring door. Een gevarieerd parcours met veel natuurpaden bracht ons bij het Kanaal Bocholt-Herentals. We volgden het Kanaal over het zuidelijke onverharde jaagpad. Na 1 kilometer langs het Kanaal doken we een prachtige natuurzone in. We kronkelden heerlijk door het zeer fraaie Natuurpuntgebied Neerhelst – De Botten. Na een beetje lintbebouwing stapten we over zandwegen naar de Houterenberg. Hier rustten we op een bankje in de gietende regen na 9km….

Van hieruit trokken we terug naar het Kanaal. We volgden hetzelfde jaagpad nu in de andere richting. Met de Baileybrug dwarsten we het kanaal en stapten het volgend natuurgebied in…de Mosselgoren. Heerlijke graspaden tussen rietkragen wisselden af met mooie stukken plankenpaden. Meer dan voldaan kwamen we opnieuw bij het Kanaal. Dat we nu verhard volgden tot bij de brug naar Sint-Jozef-Olen. Hier dwarsten we het kanaal om in het centrum van Sint-Jozef-Olen een tweede pauze te houden na 16km.

We stapten uit centrum terug naar ons parcours aan de overzijde van het kanaal. Snel verlieten we het jaagpad voor heerlijke zandpaden door een prachtig stuk bos. We ruilden het bos in voor de volgende natuurzone het Olens Broek. Schitterende natuurpaden tussen drassige weiden afgewisseld met heerlijke plankenpaden brachten ons bij de Kleine Nete. We volgden dit riviertje heerlijk over een smal natuurpad. We verlieten even het riviertje voor een doorsteek van de natuurzone de Hellekens (een overstromingsgebied). Goed gerealiseerde onderdoorgangen voor voetgangers onder de spoorweg en onder de ringlaan stuurden ons langs de Kleine Nete tot aan de rand van Herentals. Dwars door het begijnhof, over de Grote Markt (met een koffiepauze) en door het stadspark van Herentals bereikten we het station van Herentals na een ronduit prachtige tocht….jammer genoeg gans de dag in de regen.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/door-de-antwerpse-kempen-van-het-station-van-geel-naar-het-station-van-herentals-114463385

de startplaats van vandaag = het treinstation van Geel
We volgenden het kanaal Bocholt-Herentals over het onverharde jaagpad
Prachtige paden in het Natuurpuntgebied Neerhelst – De Botten
Mooie waterpartij in het Natuurpuntgebied Neerhelst – De Botten
Omgeving van de Houterenberg
Terug langs het kanaal naar de Baileybrug
Over de Baileybrug
Ingang van de Mosselgoren
Heerlijke graspaden
Heerlijk plankenpad
Langs het kanaal onder de brug naar Sint-Jozef-Olen door
Na de brug…. de volgende natuurzone
Mooe bospassage
Ingang van het Olens Broek
Mooie plankenpaden
We kwamen langs de Kleine Nete
Overstromingsgebied de de Hellekens
Ingang van het Begijnhof van Herentals
de Grote Markt van Herentals
het Station van Herentals = eindpunt van een prachtige tocht

Voor meer Foto’s klik op deze link : FOTO’S

Het prachtige 26km lange parcours door de Antwerpse Kempen vanuit het Station van Geel naar het Station van Herentals

5 gedachten over “Door de Antwerpse Kempen van het Station van Geel naar het Station van Herentals 24/9/2022

Plaats een reactie