Mannavita Warme Wijntocht Gullegem 26/11/2022

Vandaag maakten we de korte verplaatsing van Wevelgem naar Gullegem. Daar organiseerden de Zeven Mijlstappers hun Mannavita Warme Wijntocht. We kozen voor het mooie parcours van 34km.

Iets na 7u30 bereikten we de startzaal in Gullegem. Na heel wat bekenden te hebben begroet, trokken we ons op gang. Langs de kerk en de sporthal vonden we tal van stapwegels die ons geleidelijk uit Gullegem leidden. We dwarsten de ring rond Kortrijk en vonden het jonge natuurgebied (9 ha) Stadsgroen Ghellinck op ons pad. Na deze natuurzone passeerden we het station van Bissegem. Met stapwegels passerden we de Neerbeek en door de Vlienderkouter stapten we naar de grote weg Wevelgem-Bissegem. We dwarsten die en vonden wat verder in een schooltje de eerste controle na 5,8km.

Van hieruit stond een lus geprogrammeerd van 2,9km. Die trok zo goed als direct de Neerbeekvallei in. Die mooie doorsteek mondde uit langs de Leie. We volgden even het jaagpad voor een verkenning van de volgende natuurzone ons opwachtte, namelijk de Rotersmeers. Door natte weiden kwamen we terug aan het jaagpad…voor even….een nieuwe stapwegel leidde ons weg en snel kwamen we opnieuw in de Neerbeekvallei. Met een nieuwe doorsteek kwamen we terug in de controle in Bissegem.

Na de controle stapten we naar de Leievallei. We dwarsten de Leie met een voorlopige voetgangersbrug. Aan de andere zijde van de Leie volgden we de rivier over een natuurpad. We klommen uit de vallei en trokken door het stadspark van Marke. Met een stukje Preshoekbos kwamen we de eerste maal in de controle in Marke na een kleine 15km.

Van hieruit dienden we twee lussen te stappen. Een eerste van een viertal kilometer lieten ons uitgebreid genieten van het Preshoekbos. Een tweede van een zestal kilometer trok door een stuk Marke en Rodenburg naar de mooie natuurzone rond de Libel van Kortrijk. Met een heerlijk doorsteek van het stadsgroen de Marionetten stapten we terug naar de E17. Na het dwarsen van de snelweg volgde een nieuwe verkenning van het Preshoekbos om opnieuw in de controle te komen in Marke na een kleine 25km.

We trokken na de controle opnieuw even door Marke om langs het OC het Markebekepad te bereiken. We volgden dit pad tot bij de spoorweg. Onder de spoorweg en langs het Skatepark stapten we terug naar de Leie. We dwarsten de rivier opnieuw met de voorlopige voetgangersbrug. Na een ommetje kwamen we opnieuw op het jaagpad langs de Leie. Door enkele woonwijken stapten we van bij de Leie terug naar de controle in Bissegem.

We dwarsten het centrum van Bissegem na de controle om opnieuw bij het station uit te komen. Door tal van woonwijken stapten we via de voetgangersbrug tussen Heule en Gullegem over de ring van Kortrijk. We werden bij het binnenkomen van het centrum van Gullegem nog getrakteerd op een warme wijn (waarvoor dank) voor we voldaan terug de startzaal bereikten na een mooie tocht.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/mannavita-warme-wijntocht-gullegem-120006988

Heerlijke zonsopgang
Stadsgroen de Marionetten
Stadsgroen de Marionetten
Even langs de Leie

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het mooie 34km lange parcours vanuit Gullegem

6 gedachten over “Mannavita Warme Wijntocht Gullegem 26/11/2022

  1. Twas inderdaad een verrassend mooie tocht met veel onbekende stukjes, we hebben er evenzeer van genoten en in een uitstekend wandelweertje, meer moet dat niet zijn 😀😀

    Like

  2. proficiat met jullie 34 km mooie verslag van mannavita warme wijn tocht met prachtige foto’s erbij ben een medewerker van de 7 mijlstappers moorsele groetjes marc vansteenkiste

    Like

Plaats een reactie