Roeselen by Night Roeselare 27/12/2022

De wandelclub WSV de Colliemolen Oostnieuwkerke organiseerde vandaag een stadswandeling vanuit Roeselare. Je kon starten vanaf 9u tot 20uur voor een twee lussen wandeling…..één lus van 9 kilometer die ingekort kon worden naar 6km en één van 7km die ingekort kon worden naar 4km. We stapten beide lussen….mijn GPS wees achteraf 17km aan.

De eerste lus die we stapten was die van 9km. We stapten even door de winkelstraat (Ooststraat) om bij het station uit te komen. Van hieruit zetten we koers naar de waterpartijen van de Kleine Bassin en de Ronde kom. We rondden beiden. Vervolgens stapten we naar de rand van Beveren-Roeselare. Hier maakten we een lusje door het jonge bos Krommebeekbos. Met tal van fietspaden kwamen we terug richting Roeselare. Door het Stedelijk Sportstadion bereikten we de Brouwerij Rodenbach. We namen even een kijkje bij deze brouwerij en stapten vervolgens naar Roeselare Haven. Met een wandelbrug trokken we het centrum in. We passeerden het museum Koers. Het museum is gewijd aan de geschiedenis van het wielrennen en de fiets. Het museum opende zijn deuren officieel op 27 maart 1998 in het vroegere brandweerarsenaal op het Polenplein. Van bij het musuem was het nog 200m stappen om terug in de startzaal uit te komen.

We rustten niet in de startzaal maar stapten terug naar het Polenplein. Hier namen we een uitgebreide pauze voor een lunch in één van de vele restaurants.

Na onze uitgebreide pauze trokken we ons op gang voor de lus van 7km. We stapten direct over de markt…van waaruit Radio 2 hun Top 2000 uitzond. We rondden de Sint-Michielskerk en stapten langs het Klooster van de Arme Klaren naar de Parkbegraafplaats, het Père Lachaise van Roeselare. Hier leven groen en erfgoed in harmonie samen. Op het oudste gedeelte liggen belangrijke figuren uit het verleden zoals Alfons Blomme en Albrecht Rodenbach begraven. Naast historische en burgerlijke graven vind je op de oude begraafplaats militaire graven uit de twee wereldoorlogen. We stapten vervolgens heerlijk langs de Mandel. We verlieten die voor een uitgebreide verkenning van de omgeving van Schiervelde. Schiervelde is een woonwijk. In de wijk vind je ook een evenementencomplex (de expohallen), een sporthal en een voetbalstadion met dezelfde naam. Sinds 2018 is er ook een zwembad aanwezig op het sportcomplex. We verkenden dit allemaal om terug bij de Mandel uit te komen (nu aan de andere zijde). We verlieten die door het Noordhof om in de Noordstraat uit te komen. Door het nieuwe winkelcomplex De Munt stapten we langs het monument van Albrecht Rodenbach en de Sint-Amandskerk terug naar de Ooststraat en zo ook terug naar de startzaal.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/ronselen-by-night-roeselare-122022703

Door de Ooststraat op pad voor de eerste lus van 9km
Kerst in de omgeving van het station
de Kleine Bassin
Krommebeekbos Beveren-Roeselare
Brouwerij Rodenbach
Roeselare Haven
Het Museum Koers
Op pad voro een lus van 7km….hier langs het Stadhuis van Roeselare op de Grote Markt
Sint-Michielskerk
Parkbegraafplaats
Langs de Mandel
Schiervelde….tussen de sportvelden door
Mooi zicht langs de Mandel
Noordhof
de Munt
….

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het 17km lange parcours in en rond Roeselare

4 gedachten over “Roeselen by Night Roeselare 27/12/2022

  1. Mooie wandeling zo te zien, in mijn agenda gezet voor volgend jaar 😀
    Vandaag niet, we waren nog te moe van gisteren in het slijk te ploeteren 😄😄

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s