Marche au temps des frissons Spy 21/1/2023

Vandaag trokken we naar de provincie Namen, meer bepaald naar Spy. Spy doet bij veel mensen een belletje rinkelen omdat velen stoppen op weg naar de Ardennen in het wegrestaurant langs de snelweg in Spy. Achter het wegrestaurant ligt het dorpje Spy. Vanuit dit dorpje organiseerden Les Spirous de Jemeppe-sur-Sambre hun Marche au temps des frissons. We kozen voor het parcours van 30km.

Iets na 8 uur trokken we ons op gang bij een temperatuur juist onder het vriespunt. Het had in de regio lichtjes gesneeuwd maar de wegen lagen er sneeuwvrij bij. We maakten eerst een verharde lus rond Spy. Over het plateau parallel aan de snelweg stapten we vervolgens langs het Château de Spy naar de rand van Onoz. Bij de Chapelle Notre-Dame de Mont-Serrat daalden we door een bos naar Onoz. Hier vonden we na een vijftal kilometer de eerste controle.

We klommen verhard uit Onoz na onze koffiepauze. Besneeuwde veldwegen namen ons mee en stuurden ons over de snelweg naar Balâtre waar we na een kleine 10km de tweede controle vonden.

Na de tweede controle volgde een lus van een kleine 10km. We stapten verhard door de vallei van het riviertje Le Grand-Vaux. Veldwegen namen het over en brachten ons in Boignée. We rondden verhard het volledige dorp. Een heerlijke aaneenschakeling van veldwegen bracht ons langs Tongrinne naar de vallei van het riviertje La Ligne. Met een mooie passage door dit valleitje bereikten we Balâtre. We klommen verhard terug naar het centrum en de controle bij de kerk. Marc en Marie-Line vervoegden ons in de controle…tijd om uitgebreid bij te babbelen.

Na de derde controle stond een kort stuk van een klein 3km geprogrammeerd. Die brachten ons via Saint-Martin terug naar Onoz. Hier namen we een laatste pauze na kleine 23km.

Onder het viaduct van Onoz verlieten we dit dorpje. Verhard stapten we door de vallei van het riviertje L’Orneau. We passeerden Château de Mielmont en Château-Ferme de Falnuée. Door een golfterrein bereikten we Mazy. We klommen verhard uit Mazy. Boven trokken we met veldwegen over het plateau tot bij het snelwegrestaurant. We rondden dit en dwarsten de snelweg om terug bij Château de Spy uit te komen. Een mooie aaneenschakeling van paden leidde ons terug naar de startzaal in Spy na een mooie tocht jammer genoeg met veel verharde wegen. De temperatuur schommelde gans de dag rond het vriespunt…de zon kregen we amper te zien….Met was mistig en grijs weer.

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/marche-au-temps-des-frissons-spy-123930659

Prachtig pad langs La Ligne

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het mooie 30km lange parcours met jammer genoeg nogal veel verhard

2 gedachten over “Marche au temps des frissons Spy 21/1/2023

Plaats een reactie