Via Poksela-wandeling Landegem 22/1/2023

De jonge wandelclub de Beiaardstappers organiseerden vandaag één van hun eerste wandelingen vanuit Landegem. Ze kondigden hun tocht aan als wandeling langs landelijke wegen en (on)verharde paadjes door Landegem en Merendree. We waagden het er op en trokken deze morgen richting Landegem, een deelgemeente van Deinze. We stapten uiteindelijk 30km (het parcours 23km en het parcours van 7km)….Het zou een zeer geslaagde wandeldag worden.

Rond 8u30 trokken we ons op gang. De tocht kwam moeilijk op gang. We passeerden het station van Landegem en bereikten na een tijdje de eerste natuurpaden. Eénmaal in de natuur bloeide de tocht volledig open. Met een mooie aaneenschakeling van natuurpaden kwamen we in de Oude Kalevallei. De Vallei van de Oude Kale is één van de best bewaarde natuurgebieden van het Meetjesland. De Oude Kale kronkelt er in een landschappelijk pareltje, met hooilanden, knotwilgenrijen en broekbossen. De heerlijke doorsteek over prachtige (soms drassige) natuurpaden mondde uit in Merendree. Hier vonden we bij de kerk de eerste controle na 8,4km.

Een mooie stapwegel leidde ons uit Merendree na onze pauze. Na het verlaten van de stapwegel stapten we tot bij de Vaart. We maakten een schitterend ommetje rond de Schipdonkplas om opnieuw langs de Vaart uit te komen. Tal van stapwegels later stonden we bijna opnieuw bij de kerk van Merendree. We verlieten opnieuw het dorp en trokken naar het jaagpad langs de Vaart. Een mooi natuurommetje bracht ons bij de spoorweg. We stapten onder de spoorweg door en met heerlijke natuurpaden langs de Oude Kale bereikten we opnieuw de startzaal na 16,4km.

We verlieten met vernieuwde krachten opnieuw de startzaal voor een lus van 6,8km. We trokken door de dorpskom van Landegem en dwarsten de Vaart. We volgden deze Vaart met een mooie dreef om opnieuw onder de spoorweg door te stappen. Opnieuw onder spoorweg vonden we een heerlijke aaneenschakeling van natuurpaden die ons terugbrachten richting Landegem. We dwarsten opnieuw de Vaart en stapten terug naar de startzaal. We hadden allebei genoten van deze mooie tocht en voelden ons beiden nog heel fit…Het was nog maar 13uur. Dus beslisten we om na het parcours van 23km nog eens het parcours van de 7km te wandelen.

De eerste 2 kilometer waren dezelfde als deze morgen op de lus van 7km. Na de splitsing namen mooie natuurpaden het over en die brachten ons op de weg tussen Landegem en Merendree. Dit maar voor even…want een heerlijk pad langs de Oude Kale bracht ons terug naar de spoorweg. Hier pikten we het parcours van deze morgen opnieuw op dat ons heerlijk langs de Oude Kale terugbracht naar de startzaal. We hadden er en zeer geslaagde wandeldag opzitten….Met een mooi parcours en zeer verzorgde controles…Een pluim voor de Beiaardstappers…Een tip voor wie het nog niet wist deze club organiseert de laatste zaterdag van mei opnieuw een tocht met afstanden van 5 tot 75km (inderdaad vijfenzeventig).

GPX : https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/via-poksela-wandeling-landegem-124049622

Genietend in de Oude kalevallei
Gina bij de Schipdonkplas

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het mooie 30km lange parcours vanuit Landegem

2 gedachten over “Via Poksela-wandeling Landegem 22/1/2023

Plaats een reactie