Wandelen in eigen streek : Wevelgem – Lange Munte Kortrijk – Wevelgem 11/04/2020

Vandaag maakten we een variant op onze mooiste “vanuit ons kot” wandeling tot nog toe, namelijk deze naar Hoog Kortrijk. Deze variant zou een 30km lange wandeling worden die ons naar de omgeving van de Lange Munte in Kortrijk zou brengen.

We startten zoals gewoonlijk met een stuk Leievallei. Onverhard stapten we langs de Leie richting Kortrijk. In Marke verlieten we de rivier en natuurpaden brachten ons naar de voetbalvelden van FC Marke. We rondden deze sportvelden om in het jonge preshoekbos uit te komen. Met een eerste doorsteek van dit jonge natuurdomein kwamen we langs de autosnelweg. Hier benutten we de natuurklim naar de Pover Leute.

Ik wilde een ander pad nemen dan de vorige keer. Dit begon heel goed met een mooie natuurklim. Boven werden we verwelkomd door loslopende pony’s. Maar boven bleek het pad ook afgesloten. Via een alternatief (over een draad) kwamen we opnieuw op het juiste spoor. Het Delacroixpad zette ons af aan het restaurant ’t Klokhof. Van hieruit stonden we snel in het Stadsgroen de Marionetten. We passeerden de Libel, een natuureducatief paviljoen op het hoogste punt van de omgeving. We daalden over natuurpaden tot bij de Hoeve Te Coucx. Dit is een natuureducatief centrum, waar duurzaamheid belangrijk is. Zo wordt verwarmd met houtpellets en is er een rietveld voor de zuivering van het afvalwater.

We vonden langs de hoeve het fietspad dat ons rond het AZ Groeninge bracht. Enkele mooie wandelpaden leidden ons naar het volgende hoogtepunt, een doorsteek van het Kasteelpark ’t Hoge. Bij het kasteel is ook een rozentuin…alhoewel ik vond dat er maar weinig rozen te zien waren in vergelijking met enkele jaren terug.

Van hieruit stapten we via de omgeving van de taverne de Vlasblomme naar het wandelpad Pietje-Paterspad in de omgeving van de universiteit van Kortrijk. We kwamen langs een mooie vijver. Via een natuurdoorsteek kwamen we op het Gerstepad dat ons door de wijk de Lange Munte bracht. Boven kwamen we langs het sportcentrum en het crematorium ’t Uitzicht. Het mooie universiteitspad leidde ons naar het natuurgebied de Kleiputten. We verkenden dit mooie stukje natuur voor we via wandelpaden de omgeving van de Hadewijchlaan en Ten Houte opzochten.

Van daaruit stapten we naar de watertoren van ’t Hoge. Wandelwegen leidden ons naar de omgeving van een woonwijk op de Marionetten. Een mooi wandelpad zette ons af op de wijk Sint-Anna. Hier verkenden we een nieuw stuk van het stadsgroen de Marionetten. Na een passage over de snelweg kwamen we terug op de Pover Leute en daalden we het natuurpad van deze morgen in de andere richting.

Door het jonge Preshoekbos stapten we terug naar Lauwe. Een mooi pad langs de spoorweg en een woonwijk doorsteek brachten ons terug naar de Leievallei en snel terug naar ons huis. Ik vond dit één van de mooiste tochten die we al stapten vanuit ons kot…en een extra troef was het prachtig zomers weer.

IMG_8100

het jonge natuurdomein ’t Preshoekbos

IMG_8120

Delacroixpad in Marke

IMG_8126

Natuureducatief Paviljoen de Libel in Kortrijk

IMG_8131

Hoeve Te Coucx Kortrijk

IMG_8139

Kasteelpark ’t Hoge

IMG_8153

Vijver langs wandelpad Pietje-Paterspad…Omgeving universiteit KULAK Kortrijk

IMG_8165

Natuurgebied de Kleiputten

IMG_8178

Moderne Barco gebouw

IMG_8186

Opnieuw door het Stadgroen de Marionetten

IMG_8193

Opnieuw door het jonge Preshoekbos in Marke

IMG_8199

Langs de spoorweg in Lauwe

 

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

 

 

Knipsel

6 gedachten over “Wandelen in eigen streek : Wevelgem – Lange Munte Kortrijk – Wevelgem 11/04/2020

  1. Mooi ben blij dat jullie nog mooie tochten kunnen doen, hier is het gewoon stappen met de hond maar bij ons is het veel verhard zodus. Nu gaan we meer fietsen om weg te zijn. Hou u gezond en we zien elkaar wel ergens……. Nick

    Like

  2. Hallo Krist en Gina ,
    Gelukkig kunnen we via dit kanaal nog ” virtueel wandelen ” . In de streek van Kortrijk zijn er effectief nog mooie paden te vinden . Hou jullie gezond en tot …
    Bernard Vanhoutteghem

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s