Raversijde – Nieuwpoort -Raversijde 6/6/2021

Het enige stuk van de Belgische kustlijn die we tijdens Corona niet bewandelden was het stuk tussen Oostende en Nieuwpoort. Dit maakten we vandaag goed. We stapten van Raversijde tot bij de vuurtoren van Nieuwpoort en terug…goed voor 27km wandelplezier.

We parkeerden onze wagen deze morgen bij het bezoekerscentrum Museum Walraversijde. We doken direct het Natuurpark van het domein Raversijde in. We passeerden het Museum Atlantikwall en stapten via een trap naar een duinenrug. Boven op deze duinen, met zicht op zee, stapten we naar Middelkerke.

We dwarsten Middelkerke en stapten door het mooie Normandpark. Enkele woonwijken later klommen we terug naar een duinenrug. We passeerden de Spionkop, een hoog gelegen rustpunt. Langs de Warandetoren stapten we de Warande duinen in. Die brachten ons naar Westende. Bij het binnenkomen van Westende bood een terras ons rust aan…Tijd voor koffie.

Door Westende trokken we naar de Zeedijk. We volgden even de zeedijk. Een nieuw pad tussen de zeedijk en het strand leidde ons mooi naar Sint-Laureinssstrand. Hier stapten we het strand op. We volgden het strand tot bij de havengeul van Nieuwpoort. Via een mooie trap klommen we van het strand weg naar de Vuurtoren van Nieuwpoort. We genoten van het spektakel in de havengeul van Nieuwpoort voor we het volledige militair domein van Lombarsijde rondden. We stapten vervolgens de duinen rond de vroegere Camping Cosmos in. Een mooi stuk natuur tussen de duinen bracht ons terug in Westende. Tijd voor een pauze op één van de vele strandbars.

We verlieten Westende via de zeedijk en stapten naar Middelkerke. We genoten onderweg van enkele mooie kunstwerken van Beaufort maar ook van de standbeelden van stripfiguren op de zeedijk van Middelkerke. We namen nog een pauze op de één van de vele terrassen in Middelkerke…Voor we verder de zeedijk volgden. Bij het binnekomen van Oostende klommen we opnieuw via een trap over de duinen naar het Museum van de Antlantikwall. Van hieruit volgden we hetzelfde pad van deze morgen terug naar onze wagen.

We hadden er een heel mooie en gezellige tocht opzitten in prachtig zomers weer…Kortom een dagje genieten!

Voor meer Foto’s klik op deze link    FOTO’S

Het mooie 27km lange parcours vanuit Raversijde

2 gedachten over “Raversijde – Nieuwpoort -Raversijde 6/6/2021

Plaats een reactie