Door de Denderstreek rond Aspelare 28/11/2021

Kozen we gisteren nog voor een stadswandeling en heelwat cultuur….dan gingen we vandaag opnieuw voor ons vast stramien….een natuurwandeling. We stapten een zeer mooie 25km lange wandeling met als startplaats Aspelare. Vanuit Aspelare wilden we met deze wandeling een mooi stukje Denderstreek in de omgeving van Ninove verkennen.

We parkeerden onze wagen voor de kerk van Aspelare. We verlieten deze Oostvlaamse gemeente met een mooie kerkwegel. De zon begeleidde ons zowaar. Snel namen drassige natuurpaden het over en brachten ons aan de rand van Voorde. We kwamen in de vallei van de Oppembeek. Samen met het parcours van de Padstappers (die vandaag organiseerden vanuit Onkerzele) trokken we met heerlijke natuurpaden richting Smeerebbe. Hier verlieten we het parcours van de Padstappers en trokken het centrum van Smeerebbe in. We rondden de kerk en pikten het parcours van de Streek-GR Vlaamse Ardennen op. Dit bracht ons naar Voorde. Vanuit Voorde stapten we naar de Expresweg richting Ninove die we dwarsten. We doken zo goed als direct na het dwarsen van de Grote baan een mooie natuurzone in (nog steeds in de vallei van de Oppembeek) . Die lag er zeer drassig bij. Enkele plankenpaden hielpen ons er door en brachten ons in het centrum van Apppelterre-Eichem. Ook hier rondden we de kerk.

Een mooi éénmanspad stuurde ons uit Appelterre-Eichem. We rondden een boerderij met zeer modderige paden en stapten langs een bosje terug naar de Expresweg. We volgden die even langs de ene zijde. Na het dwarsen van de Expresweg bij het volgend kruispunt…volgden we de expresweg aan de overzijde in de andere richting. We rondden een kleine industriezone (Ninove 5) met een veldweg en stapten langs de Beukenboomkapel. We dwarsten vervolgens de Brakelsesteenweg en kwamen opnieuw aan de rand van Aspelare. We rustten even in een bushokje na een goeie 13km.

Verhard stapten we opnieuw weg uit Aspelare naar de Beverbeekvallei. Een natuurpad langs de vallei stuurde ons richting Outer. Met enkele mooie stapwegels rondden we Outer en kwamen bij een winkelcentrum aan de rand van Ninove. In de Lunchgarden van het winkelcentrum genoten we van koffie en taart na een goeie 18km.

Na onze pauze pikten we een heel mooi natuurpad (Bospijkweg) op. Dat liet ons opnieuw Outer (aan de andere zijde van het dorp) rondden. We dwarsten heerlijk de Beverbeek en bleven genieten van prachtige natuurpaden. Na een hele tijd maakten de natuurpaden plaats voor veldwegen. Het begon heel stevig te regenen en de wind blies stevig. Het was beuken tegen wind en regen op weg naar Nederhasselt. In het centrum van dit dorpje daalden we naar de Beverbeekvallei. Die lag er heel drassig bij. We volgden de rivier even over een mooi plankenpad en een brugje. Het volgdende stuk was bijna niet meer te bewandelen….het was meer zwemmen. Ik besliste de vallei te verlaten via de volgende brug. Die bracht ons opnieuw in het centrum van Nederhasselt. Van hieruit volgden we een tijdje de verharde weg richting Aspelare (en niet de zeer drassige vallei van de Beverbeek zoals gepland). Na een hele tijd verlieten we de grote weg met een wandelweg genaamd Hofstadeweg. Die bracht ons terug in de vallei van de Beverbeekvallei maar dan wel dicht bij Aspelare. Zonder veel problemen stapten we van hieruit terug naar onze wagen in het centrum van Aspelare. We hadden er een zeer mooie wandeling opzitten….Van het weer klagen we niet echt…We startten met de zon….hier verder de tocht kwam echter….hoe slechter het weer.

We dwarsten de Beverbeek

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het zeer mooie 25km lange parcours door de Denderstreek tussen Aspelare en Ninove

6 gedachten over “Door de Denderstreek rond Aspelare 28/11/2021

  1. Mooi om te volgen. Jullie kiezen wel, wat we in NL ‘geitenpaadjes’ noemen. Respect voor de Ausdauer, zoals dat in Duitstalig België heet en het trotseren van de mindere weersomstandigheden. Groet vanuit NL

    Like

Plaats een reactie