Rondom Oostende 5/12/2021

Vandaag stapten we een mooie 25km lange wandeling rondom Oostende. De tocht bestond voor een deel uit een stuk van de Oostendse Krekenwandelroute en voor het ander deel uit een zelfgemaakte lus rond de Koningin der badsteden Oostende.

We parkeerden deze morgen onze wagen voor de kerk van de Oostendse Deelgemeente Stene. Langs de Molen van Stene stapten we naar het sportpark de Schorre. Hier pikten we de Oostendse Krekenwandelroute op. Natuurpaden brachten ons in de kinderboerderij “de Lange Schuur”. Er zijn werken aan de gang in de kinderboerderij…Het was wat zoeken naar het goede spoor. Uiteindelijk brachten zeer modderige paden ons weg van de kinderboerderij en langs de Gauweloze Kreek. We ruilden de Gauweloze Kreek in voor ploeterwerk in het Geuzenbos. Langs een mooie waterpartij verlieten we het Geuzenbos en kwamen bij de Groene 62. We stapten onder deze oude spoorlijn door en maakten een heel mooie lus rond Zandvoorde. Het hoogtepunt van de lus was de passage langs de Grote Keignaertkreek. Van bij deze zeer mooie waterpartij stapten we terug naar de Groene 62. Nu trokken we deze oude spoorwegbedding op. We volgden het pad op de bedding door een kleine industriezone, langs de spoorlijn en langs het AZ Damiaan om in het Maria Hendrikapark uit te komen. Dwars door het park trokken we het centrum in van Oostende. Aan het eerste restaurant konden we niet weerstaan. We namen dan ook een uitgebreide pauze na een goeie 14 kilometer voor een stevige lunch.

Na onze middagpauze trokken we langs het Mercator dok het centrum in. We passeerden de Sint-Petrus en Pauluskerk om bij de vistrap uit te komen. Van hieruit volgden we de zeedijk tot voorbij Mariakerke. Van hieruit zochten we het fietspad het Groene Lint op. Met dit fietspad stapten we langs het Park Nieuwe Koers en de Hippodroom geleidelijk terug naar Stene. Door de Tuinen van Stene bereikten we terug onze wagen bij de kerk van Stene na een mooie tocht met heel veel zon…alleen het laatste uur viel er wat motregen.

Stene centrum
Op pad langs de Gauweloze Kreek
Ploeterwerk om het Geuzenbos te verlaten
Met deze paden rondden we Zandvoorde
We bereikten de Grote Keignaertkreek
Gebouwen aan de overzijde van de havengeul van Oostende
het strand en de Noordzee

Voor meer Foto’s klik op deze link FOTO’S

Het 25km lange parcours rondom Oostende

4 gedachten over “Rondom Oostende 5/12/2021

Plaats een reactie