Brugge Binnenste Buiten 12/12/2021

De wandelclub de Brugsche Globetrotters organiseren ieder jaar in de maand december een wandeling door de Brugse binnenstad, genaamd Brugge Binnenste Buiten. Die zou normaal doorgaan komende zaterdag 18/12/2021. Door de corona pandemie is ook deze tocht geannuleerd. We vonden echter het 20km parcours op de RouteYou applicatie.

Met het plan in de hand trokken we deze morgen naar Brugge. We parkeerden onze wagen in de Magadalenastraat en trokken ons in het halfduister en in de motregen op gang. We stapten onder het spoor door met de Passantenfietsbrug. Via een stukje Vesten stapten we naar het station. Van hieruit trokken we naar het Minnewater, waar zowaar een ijspiste was opgetrokken. Langs de ingang van het begijnhof en de brouwerij Halve Maan stapten we steeds dieper het centrum in. Via de Dijver en de Wollestraat kwamen we op de Markt…..Tijd voor koffie op een gezellig terras.

Langs de Sint-Jakobstraat en de Ezelsbrug verlieten we de Markt. Via gezellige steegjes kwamen we bij de Reien en dwarsten die om bij de school (Sint-Leocollege) uit te komen….waar bij de normale tocht de controle is opgetrokken. We zetten van hieruit een lus in. We stapten naar de Vesten die we volgden tot bij de Dampoort. Langs de Potterierei stapten we naar het parkje Hof de Jonghe. Het volgende park Sincfal bracht ons in de Vlamingstraat. Van hieruit stapten we door de gezellige straatjes terug naar de fictieve controle. We trokken opnieuw naar de Vesten die we nu in de andere richting volgden. We passeerden de Kruispoort. Kris kras tussen de huizen stapten we naar de Coupure. We volgden de Coupure om bij de mooie Conzettbrug uit te komen. Over de brug en langs de vesten passeerden we de Gent- en de Katelijnepoort om het Minnewaterpark te bereiken. Door het park kwamen we weer in de omgeving van het begijnhof. We trokken opnieuw weg om in een volgend park uit te komen…het Koningin Astridpark. Van hieruit stapten we langs de Vismarkt naar de Rozenhoedkaai. Bij het gekende uitzichtpunt waren toch wat toeristen te bespeuren. Wij namen er een tweede pauze op een gezellig terras.

Van hieruit stapten we vervolgens naar de omgeving van het Sint-Janshospitaal. We maakten er een lus om uiteindelijk het Simon Stevinplein te bereiken. We trokken even door de winkelstraat, de Steenstraat. Van hieruit stapten we naar de omgeving van de Oude Zak. Hier maakten we een lus onder meer door 2 parken…Pastoor Van Haeckeplantsoen en Sebrechtspark. Vanuit dit laatste park stapten we naar ’t Zand. Langs dit plein zetten we koers naar de Smedenpoort. Hier verlieten we de binnenstad om terug te stappen naar onze wagen in de Magadalenastraat na een mooie wandeling…Jammer genoeg bijna volledig in de regen. Hartelijk dank aan de Brugsche Globetrotters voor het mooie parcours volledig binnen de ring in de historische binnenstad.

Op weg naar het station van Brugge
Omgeving Minnewaterpark
Ijspiste ….omgeving Minnewater
Hotel op de Dijver
Kerstmarkt op de Grote Markt
Tijd om te genieten….
het Belfort
de Grote Markt
de Reien
Hier stapten we de Vesten op
Molen de Nieuwe Papegaai
Op de vesten op weg naar de Dampoort
de Potteriebrug
Hof De Jonghe
Geboortehuis Guido Gezelle
Terug langs de Vesten nu richting de Kruispoort
de Kruispoort
Langs de Coupure naar de Conzettbrug
de Coupure
Opnieuw langs de Vesten
de Gentpoort
Watertoren Gentpoortvest
het Minnewaterpark
Koningin Astridpark
Terrasje doen op de Rozenhoedkaai
Prachtig zicht vanop de Rozenhoedkaai
Omgeving van het Sint-Janshospitaal
Binnenkoer Sint-Janshospitaal
Pastoor Van Haeckeplantsoen
Joseph Ryelandtzaal met het standbeeld van Achiel Van Acker
’t Zand
Smedenpoort
Laaatste stuk van een mooie wandeling
Met dank aan de Brugsche Globetrotters voor het mooie 20km lange parcours door de Brugse binnenstad

4 gedachten over “Brugge Binnenste Buiten 12/12/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s